Bästsäljare

Plommonmarmelad, 100 ml.

Plommonmarmelad, 100 ml.
Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml. Plommonmarmelad, 100 ml.
Tillverkare: Urbans Skafferi - egen tillverkning
Modellnummer: 220-1
Tillgänglighet: 24
Pris: 52.00kr
Exkl. moms: 46.43kr
Antal:     - ELLER -   Lägg till i önskelista
Jämför

  Några goda vänner till mig hörde av sig under ett år när plommonträden dignade i deras trädgårdar. Härligt solmogna plommon, odlade med naturens egen varsamma hand. Med glädje tog jag emot trädgårdens överskott och kokade en plommonmarmelad. Resultatet blev en marmelad med tydlig plommonsmak, som jag hoppas ska passa på din ostbricka.

De plommon jag har använt hittills har odats i villaträdgårdar på Småländska Höglandet, Sollentuna, Kungsängen och i Spersboda, Norrtälje.

Må det väl smaka!

» Ingredienser

plommon, socker (56% varav 31% tillsatt), madeira, vitt portvin, citronsaft, vaniljstång, kanel, stjärnanis.

Fruktmängd: 68 g. plommon till 100 g. färdig marmelad. Total mängd socker: 56 g. till 100 g. Mängderna kan variera mellan olika kok.

» Näringsvärde

energi: 277 kcal / 1158 kj, fett: 0,07 g., varav mättat fett: 0 g., kolhydrater: 67 g., varav sockerarter: 63 g., protein: 0,88 g., salt: 0 g.

» Hållbarhet

Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel. Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt råvarans eget naturliga innehåll av t.ex. sockerhalt eller citrushalt. En oöppnad burk skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum finns i botten på burken. En öppnad burk skall förvaras i kylskåp och är då hållbar minst fyra veckor.

» Tips / Används till

Marmeladen är tänkt som tillbehör vid en ostbricka. För egen del föredrar jag mjuka fina getostar som inte är lagrade så länge, t.ex. Roves de Garrigues eller Pavé de Blesois. Men den är även god till ko-ostar som verkligen har lagrats länge, t.ex. Comté. Men, jag har även provat plommonmarmeladen till helt vanliga frukostostar som herrgård och prästost och det är precis lika gott!

» Ursprung

2016 - Småländska höglandet, Södertälje / Järna,

2015 - Småländska höglandet, Spersboda/Norrtälje,

2014 - Småländska höglandet,
2013 - Småländska höglandet, Sollentuna och Öråkers Gård/Kungsängen

2012 - Småländska höglandet, Öråkers Gård/Kungsängen och Spersboda/Norrtälje,

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: Notera: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Bra

Fyll i koden som visas i bilden nedan:Butiken använder OpenCart
Urbans Skafferi © 2018